Még ajánljuk

10 hetes terhesség elmúltak a tünetek

Hétről-hétre: A 10 hetes terhesség

Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni. Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok.

Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz.

Terhességben is terhes az aranyér?!

Megértésüket köszönöm! Az orvos válaszol Új kérdés Tisztelt Doktor Úr! Pár napja végbélpolipot álapítottak meg nálam. Ezért szeretnék vastagbéltükrözést csináltatni, hogy kiszürjék az esetleges betegségeket is. Az lenne a kérdésem, hogy a tükrözéssel egyidőben le tudják-e venni a kb. Válszát előre 10 hetes terhesség elmúltak a tünetek nagyon köszönöm.

Tisztelt Kérdező! Vastagbéltükrözés során levehetők mind a vastagbél, mind a végbél polypok. Ugyan nem minden polyp távolítható el endoszkópia során nehezítő tényező lehet a polyp nagy mérete, széles alapja, elhelyezkedése stb.

Dr. Gyurkovics Bence nőgyógyász szakorvos válaszol kérdéseire.

Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Tisztelt Dr Úr! Több mint 2 éve szedek pantoprazol 40mg-os tablettát. Folyamatos szedése okozhat-e mellékhatásként valamilyen problémát? Fül-orr-gégész irta fel, mert a sav kimarta a torkom.

A tartós pantoprazol szedésnek lehetnek mellékhatásai.

csavarja össze a kéz ízületeit hogyan kell kezelni zselék és krémek ízületi fájdalmakhoz

Tisztázni kell, hogy indokolt-e a gyógyszer ilyen tartós szedése. Ha az orvosai egyetértenek ezzel, akkor meg lehetne próbálni csökkenteni az adagot, majd fokozatosan abbahagyni a gyógyszer szedését.

Péter Zoltán Üdvözlöm!

  • Terhes vagy a menstruációja kezdődik. Hogyan különbözteti meg a két Mamaplus állapotot
  • Egyéb kérdések Népszerű témák: Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes terhes vagyok és a
  • A terhesség

Anyukámat vashiányos anémia miatt gyomortükrözték 3x, gyomor rosszindulatú daganatára gyanakodva, de egyik tükrözés szövettani eredménye sem mutatta ki. Utána végbéltükrözés is történt ott sem találtak bajt. A kérdésem az lenne Önhöz, hogy milyen irányban indulhatnánk tovább, ugyanis édesanyám azóta is vérzik feltöltötték vérrel pedig valahonnan mert ujra elöjöttek a tünetei heves szivdobogás, fáradtság, gyengeség Köszönöm a válaszát!

Ha három alkalommal is volt gyomortükrözése, akkor lehet, hogy mégiscsak találtak valamit a gyomrában, ami nem gyomorrák ugyan, de vérezhet? Ha nem így van és se a gyomortükrözés, se a vastagbéltükrözés feltételezem, hogy ez volt és nem végbéltükrözés nem talált vérzésforrást és édesanyja valóban vérzik vashiányos vérszegénység vérzés nélkül is felléphetakkor a vékonybélben kell az okot keresni kapszulás endoszkópiade ritkán a májban vagy a hasnyálmirigyben is lehet a vérzésforrás.

Péter Zoltán 1 hete szültem meg kislányomat császármetszéssel.

A terhesség első jelei – ezeket figyeld magadon!

Mennyire normális a híg széklet ízületi szinovitis tünetei és kezelése Crohn beteg vagyok, súlyom nem változott. Jelenleg nem szedek gyógyszert, biológiai terápiát Stelara kaptam terhességem Tisztelt Hölgyem! Mindenekelőtt azt kellene tisztázni, hgy nem Crohn-betegsége lángolt-e fel és meg kellene beszélni gasztroenterológusával a biológiai kezelés folytatását. Üdvözlettel Lombik programban szeretnék részt venni.

Mik a feltételek ha pozitív lett a hepatitis b? Először tisztázni kell, hogy melyik hepatitis B vizsgálati eredmény lett pozitív. Ennek megfelelően további vizsgálatokra lehet szükség annak eldöntésére, hogy fennáll-e májbetegség, az milyen súlyosságú, illetve indokolt-e kezelés. Egyúttal érdemes a partner hepatitis B vizsgálatait is elvégezni.

  • Budai Allergiakozpont - Szakértő válaszol
  • Laborvizsgálatnál: Glukóz megh.
  • Most elmondjuk neked, hogyan fejlődik a babád, miért nem embrió már, és hogy milyen hatása lehet a terhességnek a szervezetedre.

Péter Zoltán Tisztelt doktor úr! A feleségem autoimmun hepatitiszben szenved 6 éve. Mostani kezelés: Medrol 4mg, Prograf 2x2mg. A közérzet romlott: gyengeség, állandó fáradtság, izomfájdalmak, ízületi fájdalmak, levertség. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszerek okozhatják ezeket a mellékhatásokat és 10 hetes terhesség elmúltak a tünetek esetleg valamit tenni! Üdvözlettel GF. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! A májvizsgálat alapján sulyos májzsirosodásom van, a CAP érték Most kaptam meg az ELF teszt eredményét, ami 8, Kérdezni szeretném milyen kilátásaim vannak,a zsirmáj okozhatja e az ELF értéket.

Segitségét és válaszát köszönöm. Ilona Tisztelt Hölgyem! Az ELF teszt nem a máj zsírosodását mutatja, hanem a máj kötősztövetes átalakulását. Persze zsírmáj talaján kialakulhat kötőszövet szaporulat a májban. Az Ön értéke nem nagyon magas, de érdemes megnézni, hogy Fibroscan vizsgálata során mennyi volt az F értéke ez az ELF teszthez hasonlóan a kötőszövet mennyiségét mutatja.

Péter Zoltán Tisztelt Doktor. Akkor CT vizsgàlat is történt. A mai napon hasi UH vizsgàlat soràn, az orvos nem làtta. Azt mondta, nincs. Ez előfordulhat? Annak idején a beelgyógyàsz elmondta, hogy magàtól nem tűnik el. Veszélytelen, de a mérete miatt figyelni kell. Csoda 10 hetes terhesség elmúltak a tünetek Vagy az orvos elnézett valamit? Van olyan FNH, ami rosszul látható ultrahangvizsgálattal és idővel az elváltozások mérete csökkenhet is.

Terhesség: 11. hét

Azok függvényében, hogy korábban látható volt-e az elváltozás ultrahanggal, mekkora volt mérete, mennyire volt biztos, hogy FNH, idővel kontroll vizsgálata javasolt. Péter Zoltán Kedves Doktor Úr! Évente kontroll UH. A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye?

kondroxid kenőcs csontritkulás kezelésére arginin együttes kezelés során

Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten.

Előre is köszönöm válaszát. Kedves Kérdező! Endoszkópos ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet. Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről. Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és a pajzsmirigybetegség nem. Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt.

A szövettani eredmény az alábbi. A szöveti kép nem specifikus. Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet? Köszönöm válaszát!

gyulladáscsökkentő gyógyszerek artrózis és kezelés céljából menopauza és ízületi fájdalmak

A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés. Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a ízületi fájdalom a naplóban lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl.

Ezért azt javasolom, hogy a vastagbéltükrözést végző gasztroenterológussal beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata. Akkor kb. Fél éve amikor nézték UH-al akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja. A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek.

Minden nő másképp működik, és ez igaz a terhességre is: nincs két nő, akinek tünetei teljes mértékben megegyeznének. Sőt, mivel ezeknek a tüneteknek nagy része egybeesik a premenstruációs tüntekkel, sokan nem is észlelik őket, nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget nekik. Ráadásul az alább felsorolt korai tüneteket nem csak a fogantatás okozhatja, így biztos eredményt csak a terhességi teszt adhat. Vérzés, görcsök Néhány nappal a fogantatás után a megtermékenyített petesejt megtapad a méh falán. Ez pecsételő vérzéssel és görcsökkel járhat.

Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték? Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom? Előre is köszönöm válaszát! A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem. Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e műtéti vagy invazív radiológiai beavatkozás.

Ha nem biztos az FNH diagnózis, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene nézni a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak.

Péter Zoltán Jó napot kivanok!

könyök sérülések szövődményei hogyan lehet legyőzni a csípőízület fájdalmát

Szeretném tudni mit lehet csinalni. Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek hogy élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem.

Kiderült valami? Válaszát előre is köszönöm!

Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van. Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr!

Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors? Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak. Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező!

Nem lesz baja a babának? (10 tévhit)

Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat. Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot. Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai.

Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is. Hepatitis A B C teljesen negatív.

Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a a középső ujj ízületének gyulladása környékén főleg étkezések után.

Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem!

combcsont sérülés ízületi fájdalom ödéma nélkül